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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  08/02/2019
Data da última atualização:  12/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BATISTA, C. de S.; SANTOS, J. P. dos; DITTGEN, C. L.; COLUSSI, R.; BASSINELLO, P. Z.; ELIAS, M. C.; VANIER, N. L.
Afiliação:  CHRISTIN DE SOUZA BATISTA, UFPel; JAQUELINE POZZADA DOS SANTOS, UFPel; CAROLINE LAMBRECHT DITTGEN, UFPel; ROSANA COLUSSI, UFPel; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; MOACIR CARDOSO ELIAS, UFPel; NATHAN LEVIEN VANIER, UFPel.
Título:  Impact of cooking temperature on the quality of quick cooking brown rice.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 286, p. 98-105, July 2019.
ISSN:  0308-8146
DOI:  10.1016/j.foodchem.2019.01.187
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Three cooking temperatures (72, 80, and 88 °C) were applied to two rice genotypes (Puitá Inta CL and INOV CL) for preparing quick cooking brown rice. Samples were analyzed for cooking time, color, scanning electron microscopy (SEM), damaged grains, amylose, protein content and extractability, differential scanning calorimetry (DSC), X-ray diffraction (XRD), sensory properties, and in vitro digestion. Cooking time was reduced from 23.0-23.6 to 5.5-6.9 min when the highest temperature was applied, depending on genotype. The greatest grain deformation was observed for treatments from Puitá Inta CL. XRD showed greater ability of brown rice from Puitá Inta CL to gelatinize at 88 °C. Appearance, texture, and flavor of quick cooking brown rice prepared at 88 °C was inferior to its brown rice counterparts. Starch digestibility decreased by around 20-22% in 88 °C-prepared-quick cooking brown rice. Lower digestibility values were determined for 88°C-treated-INOV CL, and were associated with grain integrity.
Thesagro:  Arroz; Temperatura.
Thesaurus Nal:  Cooking; In vitro digestion; Instant foods; Rice; Temperature.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35474 - 1UPCAP - DD20192019
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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, N. S. M.; GOMES-PEPE, E. S.; KOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A.; LEMOS, E. G. M. Dynamics of the role of LacMeta laccase in the complete degradation and detoxification of malachite green. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 39, 127, 2023. 1 - 13
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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2.Imagem marcado/desmarcadoLYSAK, D. H.; GRISI, M.; MARABLE, K.; CONLEY, G. M.; MICHAL, C. A.; MOXLEY-PAQUETTE, V.; WOLFF, W. W.; DOWNEY, K.; KOCK, F. V. C.; COSTA, P. M.; RONDA, K.; MORAES, T. B.; STEINER, K.; COLNAGO, L. A.; SIMPSON, A. J. Exploring the Potential of Broadband Complementary Metal Oxide Semiconductor Micro-Coil Nuclear Magnetic Resonance for Environmental Research. Molecules, v. 28, 5080, 2023. 14 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, T. B.; KOCK, F. V. C.; SALOME, K. S.; BARISON, A.; SIMPSON, A.; COLNAGO, L. A. Steady-State Free Precession sequences for high and low field NMR spectroscopy in solution: Challenges and opportunities. Journal of Magnetic Resonance Open, v. 14?15, 100090, 2023. 10 p.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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4.Imagem marcado/desmarcadoSALVADOR, M. V.; KOCK, F. V. C.; SANTOS, I. L.; PAULINO, J. F. C.; ALMEIDA, C. P. de; GARCIA, R. H. S.; BENCHIMOL-REIS, L. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, A. G. Monitoring stimulated darkening from UV-C light on different bean genotypes by NMR spectroscopy. Molecules, v. 27, 2060, 2022. 10 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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5.Imagem marcado/desmarcadoHIGUERA-PADILLA, A. R.; KOCK, F. V. C.; BATISTA, A. A.; COLNAGO, L. A. A straightforward catalytic approach to obtain deuterated chloroform at room temperature. Magnetic Resonance in Chemistry, 2020. 1 - 4
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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6.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; HIGUERA-PADILLA, A. R.; VIGATTO, M. S. S.; MARTIN NETO, L.; COLNAGO, L. A. Magnetic resonance studies of copper (II) sorbitol complex, in solution, reveal a supramolecular structure compatible to the crystal structure. Magnetic Resonance in Chemistry, v. 57, n. 7, 2019. 404-411
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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7.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; ROCHA, T. C.; ARAÚJO, G. M.; SIMÕES, F. R.; COLNAGO, L. A.; BARBOSA, L. L. Time-domain NMR: A novel analytical method to quantify adulteration of ethanol fuel with methanol. FUEL, n. 258, art. 116158, 2019. 1-5
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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8.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C; MACHADO, M. P.; ATHAYDE, G. P. B.; COLNAGO, L. A.; BARBOSA, L. L. Quantification of paramagnetic ions in solution using time domain NMR. PROS and CONS to optical emission spectrometry method. Microchemical Journal, v. 137, 2018. 204-207
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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9.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, P. M.; KOCK, F. V. C.; SANTOS, M. S.; LOBO, C. M. S.; CARVALHO, A. S.; COLNAGO, L. A. Non-invasive detection of adulterated olive oil in full bottles using time-domain NMR relaxometry. In: JOURNAL OF THE BRAZILIAN CHEMICAL SOCIETY, v. 28, n. 2, p. 385-390, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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10.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; MONARETTO, T.; COLNAGO, L. A. Time-domain NMR relaxometry as an alternative method for analysis of chitosan-paramagnetic ion interactions in solution. In: INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, n. 98, p. 228-232, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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11.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Rapid method for monitoring chitosan coagulation using low-field NMR relaxometry. Carbohydrate polymers, [S. l.], v. 150, p. 1-4, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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12.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, S. R.; DUARTE, E. C.; RAMOS, G. S.; KOCK, F. V. C.; ANDRADE, F. D.; FRÉZARD, F.; COLNAGO, L. A.; DEMICHELI, C. Gadolinium(III) complexes with N-Alkyl-N-methylglucamine surfactants incorporated into liposomes as potential MRI contrast agents. Bioinorganic chemistry and applications, [S. l.], v. 2015, 2015. 8 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
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13.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Rapid and simultaneous relaxometric methods to study paramagnetic ion complexes in solution: an alternative to spectrophotometry. Microchemical journal, [S. l.], v. 122, p. 144-148, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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14.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Aplicação da espectroeletroquímica no desenvolvimento de nanodepósitos de cobre na presença de quitosana. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 375-378. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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15.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Influência da quitosana na formação dos eletrodepósitos de cobre obtidos por eletroquímica acoplada à ressonância magnética nuclear no domínio do tempo. In: JORNADA BRASILEIRA DE RESSONÂNCIA MAGNÉTICA, 13., 2014, Pirenópolis, GO. Mini-Cursos em RMN: Resumos. [Rio de Janeiro]: AUREMN, 2014. p. 141-142.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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